Ännu en vändning!

Det var verkligen en lurig match igår.
Ett Örebro, som alldeles innan uppehållet fick en ny tränartrojka, var svårtscoutat till den här matchen. Vad hade de hittat på i uppehållet? Vad det än var så var det så det räckte i matchens två första perioder.

Vad som hände sen är en upprepning på vad som hänt under en hel del matcher under säsongen. I tredje perioden är Färjestad en stor skön, grön lagmaskin. Tog ett snack med Alexander Johansson inför tredje, där han hade sitt scenario klart för sig.
– Ett ganska snabbt mål, gärna innan 10 minuter. Kan vi sen få med oss nån utvisning och göra ett till så kan det gå vägen till slut, sade han.
Så rätt han fick!

Jocke Nygård var påpassligt framme och petade in det första, Jens Westin pricksköt in tvåan och Micke Lindqvist formligen bombade in kvitteringen. Ett mål som först inte sågs av domarna, men där de var snabba att visa tecken på att “vi ringer i spelavbrottet”. Nu fick det inte vänta in spelavbrottet då situationsrummet själva ringde och tvingade domarna att blåsa av och bege sig till sekretariatet. Bilderna visade att det var ett solklart mål, något som Linkan visste redan när skottet lämnade klubban.
– Det är lite konstigt, men sånt där känner man på sig. Sen var det ett annorlunda ljud, så pucken måste ha träffat i vadderingen inne i buren, sade han.
Och visst var det så.

Linkan skulle sen också få avgöra i förlängningen efter ett fint förarbete av firma Rydahl – Lennström.
Lennström ja…gjorde förmodligen sin bästa insats för säsongen.
– Offensivt ja, sade han när vi snackade efter matchen.

Säger väl ändå en del om inställningen som finns. Att spela 0+3 och ändå vara halvnöjd vittnar på att man har krav, både på sig själv som på omgivningen.

Att vi sedan har två ruskigt kompetenta målvakter är det väl ingen som har missat. När Mackan igår hade en mindre lyckad dag så kliv Adam in och stängde.

Nu väntar ännu en tuff match innan tomten kommer – HV borta på fredag.
Sen tar vi ledigt i några dagar innan vi på annandagen ses här hemma igen.
Då är det HALSDUK PÅ – FBK!