Bortamatcher i Europa

Efter två hemmamatcher var det dags att ge sig ut på en bortaturné för returmöten i Champions Hockey League. En chartrad maskin lyfte på torsdagsmorgonen från Karlstad med destination Milano. Vi blev dock tvingade till ett planerat “mackstopp” på Sturup i Malmö.

Det blåste tydligen väldigt stark motvind där uppe i det blå. Och med tanke på att det är en del bagage med på en sådan här resa så ville de gå ner i Malmö för att fylla på bränslet så de kunde trycka på sista biten till Milano. Flygningen gick hur fint som helst och till och med Marcus “Lilliz” Nilsson klev av planet som en nöjd man.
– Det var när det välte lite mot slutet som det skakade till, men annars var det ju kanon, sade han och menade den sista svängen innan inflygningen.

Väl nere på Malpensa i Milano bar det av sista biten upp till Ambri med buss. En exakt modell som den vi har hemma, och som de vanemänniskor vi är så intog vi alla samma platser.

När man åkt några mil norrut från Milano börjar landskapet formligen att torna upp sig framför rutan. Massiva bergväggar med ett och annat hus placerat mitt på en brant (ser det ut som) är vyer som imponerar och hänför.

Väl framme i Ambri så checkade vi snabbt in på hotellet innan det bar av till Valascia. Ambri Piottas hemmaarena är en märklig figur, Som en ishall, långt innan eran för Färjestads Ishall, med öppna kortsidor och mycket ståplats. Kortsidorna var dock täckta av någon slags presenning så det blåste inte allt för mycket på oss. Däremot regnade det kraftigt när vi anlände, vilket också märktes på både is och i huvudet när en och annan droppe träffade målet.

Matchen startade till ett mäktigt ös från hemmafansen. Om arenan i övrigt var långt från tip-top så var stämningen och akustiken dess raka motsats. Ett ös rakt genom hela matchen gjorde att man trivdes, trots kalldrag och annat.
Matchen blev sådär jämn som förutspåtts och hemmalaget kunde till slut står som segrare och inkassera sin första historiska seger i CHL.

Idag har bussen åter rullat mot Milano och i skrivande stund sitter vi på terminalen och väntar på att vår maskin ska ta oss till Slovakien och Banska Bystrica.

Häng gärna med oss på vår Instastory där vi hela tiden lägger ut små inblickar i vad vi gör just där och då.

Här följer ett gäng med bilder, allt från när vi lämnade Karlstad och flög söderut över vårt landskap, över alperna, ner i Milano och upp i alperna igen…och så lite hockey såklart!

//Stefan Eriksson, kommunikatör