Comeback kings!

En strulig vecka ser sin sista dag.
Strulig om man ser till tisdagens eskapader med flygplanet som inte startade i tid, sen match och en tuff inledning på matchen. Torsdagsmatchen strulade den också till en början, och mellanakten igår var mer än strulig.
Men den gemensamma nämnaren är – vändningarna!

Starkt i tisdags då vi tar matchen till straffar och nyper den. Förlängning i torsdags där vi visar grym lagmoral och i slutet verkligen levde upp till Stort Hjärta – Hårt Arbete, och det var likadant igår.
Efter en jämn första så tog gästerna kommandot i den andra genom att vara effektiva i powerplay. Men som Sam Hallam sade på presskonferensen, när Johan Ryno fick lämna och Växjö fick spela med en man mer i fem minuter så föll de ihop.

Frågade nyfiket ett par av våra killar om varför det blir så och fick det väntade svaret att man förmodligen vaggas in i någon falsk säkerhet och att det finns “hur mycket tid som helst”. Problemet med den ofrivilliga slöheten i tanke och pucktempo är att det blir också lättare för ett motståndarlag att försvara sig. Nu blev det så att istället för 1-4 så tog Oskar Steen saken i egna händer och fixade 2-3 i  inledningen av den tredje. Båset fylldes av energi och en stund senare slet Daniel Viksten fram pucken bakom mål och lade en macka till återvändande Gustav Rydahl som smällde in kvitteringen. Det blev ett sånt där gôtt “kok” både i bås och på läktare och där och då var jag övertygad om att vi skulle ta matchen på ett eller annat sätt, vilket vi också gjorde.
En moralboost såklart att klara att vända underläge och gå vinnande ur striden vid tre raka tillfällen under en vecka.

Nu väntar ett dubbelmöte med Frölunda. Första i Göteborg på fredag och returen hemma dagen efter. Lördagen blir speciell för oss. Tolle ska hyllas, och det är ruskigt välförtjänt enligt mig.
Ingen målkung, ingen poängkung, men en spelare och människa som gjorde allt för sina lagkamrater och för märket på tröjan. Hade nöjet att åka hem till honom och göra en intervju för några veckor sen, och det ska bli lika roligt att träffa honom igen. För det kommer man inte från – vi saknar Tolle. Han var, när han tvingades sluta, en försvarsgeneral som spelade sin kanske bästa hockey. Men framför allt så saknar jag (och vi är flera) att ha människan OKT i vardagen.
Det blir helt klart en speciell kväll på många sätt.
*****
Vill också passa på att ge en stor eloge till teamet som sköter ljud och ljus i vår arena. Presentationen av Micke Lindqvist på gårdagens line-up gav rysningar. Först körde Mattias Westman målvakt och de första fyra utespelarna med en klassisk ljudmatta. Sen blev det helt tyst…och Linkan fick ett mottagande som få har fått i Löfbergs Arena. Det var klass rakt igenom.

Lämnar av med lite bilder från gårdagen och börjar redan nu att längta efter fredag och lördag kväll.

Ha en bra vecka!

//Stefan Eriksson, kommunikatör.