En rejäl holmgång!

Första matchen i Löfbergs Arena 2019 – kunde det ha startat bättre?
Känslan var att gårdagens match hade det mesta av ett innehåll man kan önska ur en hockeymatch.
Det var dessutom tredje raka fulla huset (ok, det saknades ca 100, men ändå) vilket inte är annat än fantastiskt.
Stort tack, alla som ställer upp, stöttar, hejar och fyller vår arena med värme. Ni är värda allt beröm!

Det skulle brytas en trend igår. En efterlängtad trepoängare hägrade, där bortom de 60 minuternas spel.
En sen inkastad handduk från Johan Ryno gjorde att den i HV-matchen petade Axel Ottosson fick ta Rynos plats rakt av – både i kedjan och i PP-uppställningen. Och det Axel visade igår går väl att bokföra under “bra sätt att ta en petning”.

Sättet han förde ut pucken ur egen zon, pass till Linkan, vidare till Lilliz och 1-0. Ett sagolikt fint anfall. Linkan fick sedan göra en “Linkan” då Lilliz serverade ett smörpass genom Malmöboxen och 34:an nöp direkt och det var 2-0.
Innan perioden var slut hade dock Malmö petat in en reducering och sen tog det “hus i helvete” på riktigt.
Ingen har väl missat tumultet i vårt bås så jag nämnder det inte mer än så. Helt klart var det heta känslor lite här och var i spelarutrymmena när folk var på väg av isen.

Att sedan Axel Ottosson fick stänga matchen med sitt 3-1 var ju liksom rädde på moset för hans del den här kvällen.
En liten liten touch precis innan pucken gick över mållinjen var allt som skilde oss från ännu ett bortdömt mål. Skönt att vi slapp se “fågelskrämman” även denna match.

Det fanns också andra incidenter i matchen som upprörde och som har debatterats i olika flöden idag. Några gick till nämnden, andra inte. Konstaterar fakta och väljer att inte vidare kommentera det. Tror det är bäst så.

Det som är roligare att tänka på är att det under gårdagens omgång var väldigt mycket folk i alla arenor. Läste någonstans att det totalt var en beläggningsgrad på 97% vilket är fantastiskt. Har vi matcher som den igår så finns det ju ingen anledning att tro att det ska minska. För oavsett vad man tycker om spelare i motståndarlag, domare, andra fans etc så är en match som den igår en fröjd att se. Går man dessutom segrande ur den så blir det ju såklart mycket roligare.

Till veckan väntar en bortaturné med stopp i Göteborg på torsdag och i Luleå på lördag.
Önskar alla en trevlig kommande vecka!

//Stefan Eriksson, kommunikatör