En skön avslutning innan uppehållet

Efter den nesliga förlusten på Hovet i tisdags blev det en rejäl tillbakastuds under veckoslutet. Storseger mot Örebro i torsdags och en något jämnare historia igår mot Mora, men där utgången ändå blev en ny trea. Att vi dessutom kunde få glädja publiken med kontraktsförlängningar båda matcherna känns ju extra kul!

Söndag och matchledigt till 12 februari då bussen rullar mot Malmö. Några ska innan dess åka iväg och representera sina landslag. Nygård, Linus och Linkan i Tre Kronor, Jesse i Finland och Reichen i Norge. Tre av dom åker iväg med kontraktsförlängningar, och jag kan bara gissa hur skönt det måste vara att ha just den grejen ur vägen.

Vi har fått mycket beröm för att vi bjudit publiken på Nygård och Linkans kontraktsförlängningar på isen innan nedsläpp. Grejen är gjord tidigare, men inte hos oss. Att vi fick ett sådant genomslag så att till och med TSN i Kanada tar upp det vet jag inte anledningen till, men visst är det kul att på något sätt ha fått vara inblandad i att det blev som det blev. Nä, inte i förhandlingarna men väl i presentationen. Två populära killar som båda sprider stor glädje såväl i omklädningsrum som på isen.

Sedan går det ju inte att göra den typen av presentationer varje gång. Vid de här två tillfällena har vi ju lyckats att hålla det “hemligt” och just den faktorn är ju nödvändig om man ska kunna bjuda de som kommer till arenan på den här typen av “extramaterial”. Nu finns det ju på tok för många duktiga journalister med god näsa för såna här nyheter som gör det svårare för oss att hålla saker “hemliga”. Den här gången kunde vi dock göra det och det skulle vara kul att få möjligheten att göra om det.

Torsdagsmatchen lockade 6400 åskådare, gårdagen 8209. Fantastiskt bra jobbat av Karlstad, Värmland och alla ni som reser från andra orter för att komma och stötta laget. All cred till er!
Igår var det dessutom en dag för barnen. Har väl aldrig sett så mycket unga hockeyfans på ett och samma ställe som i entréhallen timmarna innan match. Det värmer i hjärtat att se glädjen i de unga ögonen!

Det värmer också att få ett mail efter matchen från en pappa som varit på plats.

Bara ett meddelande från en pappa, kanske till fel adress men du får gärna vidarebefordra till den det berör om du vill.
Jag är en av alla tusen som förut idag stod och trängdes för att min son ville få en autograf och kanske till och med en “selfie” med Joakim Nygård.
Levis favoritspelare i FBK är Joakim Nygård och ni kan bara gissa vad han hade sett fram emot detta! Trängseln var svår, mycket svår för en kille som har svårt med många intryck och människor men han stod ut. Pappa stod också och höll ut och skyddade sin son under hela väntan.
Pappa som kunde se över alla huvuden såg också Joakim Nygårds trötta men plikttrogna min inför denna överväldigande anstormning av fans.
Vi kom fram till slut och sonen fick en autograf på sin matchtröja och en bild som han nu värdesätter som den bästa han har.
På vägen till bilen berättade han att det var den bästa dagen i hans liv.
Jag vill egentligen bara att ni med det här mailet skall förstå vad betydelsefullt och viktigt det är för många av era fans att få tillfället att möta sin favoritspelaren i fans corner.
Tack för att ni tar er tiden efter en slitsam match. Tack för att ni svarar upp till bilden av de hjältar som många av de små tycker att ni är och tack för att ni fortsätter att hålla vår grön/vita sköld högt och värdigt som vi förväntar oss av det Färjestad BK som vi alltid har känt.

Tack!