En vecka med full pott!

Målskyttet har varit akilleshälen i säsongsupptakten. Veckans matcher har dock gett oss viss upprättelse då vi petat in 10 mål på veckans två matcher.

En spelmässig “sådär”-match i torsdags i Örebro gav ändå 6 mål i rätt riktning och tre poäng med hem till Värmland. Gårdagens klassikermöte mot Djurgården blev en sån där tillställning som man kanske både väntat och önskat på förhand. En jämn historia rent målmässigt, men där vi nog utan att överdriva kan säga att det var vår match från start. Visst, Djurgården hade sina stunder och satte oss på prov i matchens slutskede, men DIF-tränaren Robert Ohlsson tyckte att det för hans del blev en tråkig match men trots allt med en rättvis utgång.

Från undertecknads position i närheten av vårt spelarbås kan rapporteras att det är ett herrans ös på bänken. Det jublas och tjoas när det sätts en fin tackling, när det täcks skott och när det görs ett fint spel. Det peppas på bland spelarna i en såpass mängd att jag har svårt att komma ihåg när det var ett liknande driv i båset. Lika mycket som man berömmer, säger man åt varandra när det inte duger – högt i tak, precis som det ska vara.
Märk väl att det är mina egna betraktelser och det kan säkert ha varit så tidigare, men har som sagt personligen svårt att komma ihåg när det var så senast. Det glädjer mig på så många olika sätt.

Det glädjer mig då det inte är ett fåtal som driver på – det är väldigt många. Många står upp, pratar med sina kedjekamrater om hur vi gör när det blir si och så där ute. Backar pratar med forwards om hur de vill ha dom i uppspelen, allt efter vad de sett vad motståndarna har för taktiska motvapen. Det är en frenesi i lösningsorienterat snack, det slås på benskydd osv. Helt enkelt en grupp lirare som vill väldigt mycket och som premierar varandra när gott jobb utföres.

Veckan som kommer bjuder på en “livsfarlig” match mot seriejumbon Rögle, hemma på torsdag. Vi har börjat tugga igång, medan ett på förhand framgångstippat Rögle har haft det kämpigt. Men som Pennan alltid påpekar – det finns inga lätta lag i den här ligan, och inget kan bli tydligare på torsdag om vi inte gör jobbet fullt ut.
Sedan bär det på lördag av till Gävle där årets första “kaffematch” (sorry) spelas.

Glädjande nog en bra bit över 7000 på plats i Löfbergs Arena igår, och från min position kändes det som att det var en tämligen bra stämning och ett bra drag i hallen. Och med en trepoängare mot en gammal klassisk antagonist så slutade väl kvällen hur bra som helst för de flesta av oss. De som gick hem ledsna över resultatet lämnas det i den här kolumnen ingen tanke.

Nu laddar vi för torsdag, och ni som har möjlighet – kom och besök oss, ge killarna stödet de värdesätter så högt.
Ni gör skillnad, bara så ni vet!

//Stefan Eriksson, kommunikatör

Nu till bilderna!