En vecka mellan matcher

En vecka där vårt a-lag har matchledigt, men där några fått den stora äran att spela för Tre Kronor. resten av gänget har tränat på men kliver nu på tre dagars ledighet. Men det hanns med en del trots den korta veckan!

Bland annat har de som var kvar hemma varit på ett besök hos vår samarbetspartner Löfbergs och lärt sig om kaffets väg till koppen. Det är inte helt enkelt, visade det sig, och det krävs en enorm mängd hantverk innan det når koppen. Allt från handplockade kaffebär i de sydafrikanska högländerna, frakt till kusten – i många fall bärs kaffet långa sträckor ned från odlingarna – sen med båt till Europa innan de till slut når Löfbergskajen i Inre hamn.

Det är inte utan att man får en stor förståelse för Löfbergs när man kampanjar för att folk ska dricka up sitt kaffe. Med tanke på det enorma arbete som krävs för att vi ska kunna njuta av en kopp, så känns det ju fullkomligt rimligt att man också dricker upp och inte kastar bort det. Det finns massor av intressant information på lofbergs.se för den som vill fördjupa sig i ämnet.
Grabbarna fick också testa på en riktig kaffeprovning. Bordsskick och etikett var enligt vår ciceron överskattat,  så det sörplades friskt ihop med koppar och skedar.

Det har också tränats en hel del. Dubbla pass från måndag till onsdag och en avslutning med tester på is.
Egentligen samma tester som gjordes på barmark i höstas, men nu alltså på is. Det såg ut att ta ur den must som fanns i killarna och de var duktigt trötta efter att de avslutat sina testrundor.

Under onsdagen hade vi också en stor mängd marknadspartners på lunchbesök. Vi gjorde en rundvandring i våra lokaler och restauranger och visade upp vad huset erbjuder i form av mat och dryck under hockeymatcher eller andra event.

Lämnar av med lite bilder från kaffe, träning och rundtur.

Ta hand om er!
//Stefan Eriksson, kommunikatör