Försäsongen officiellt avslutad!

Ett iskallt men charmigt Valhall i Hagfors blev sista anhalten på försäsongen 2018. Nu väntar några dagars sista finslipande innan introflammorna lyser, Skölden ljuder i högtalarna och säsongens första line-up annonseras ut i Löfbergs Arena. Är det fler än jag som längtar?

Efter en mindre lyckad insats i Mjölby senast så hade grabbarna gett sig den på att kliva in i tävlingssäsongen med en bra avslutning på träningsmatchandet. Det tycker jag att vi fick igår mot Mora. Två jämna perioder, men där vi trampade från i sista och stängde matchen. Tränartrojkan sökte en solid insats igår, och även den kom, tycker jag.

Försäsongens matcher summerades upp bra av Gereon Dahlgren i gårdagens eftersnack, där han menar att det varit vissa ups och vissa downs – ungefär som det är under en försäsong. Kan inte annat göra än att hålla med.
Men nu är det som sagt slut på den typen av förberedelser. Allt från försäsongens första tester i april – till flottfärder, mindre ishallar och matcher – är nu historia.

Efter samtal med flera av spelarna så är det väl ingen som är direkt ledsen över att träningsmatcherna nu är ett minne blott. Bara tanken på att få kliva in i ett fullsatt Löfbergs Arena på lördag kommer att göra att matchladdningen kommer bli det minsta problemet. Alla längtar verkligen efter att få skrinna in i hemmaborgen, inför de egna fansen.
Idag onsdag har killarna ledigt för att på torsdag komma till hallen och sätta det sista inför lördagen då det är poäng på spel för första gången.

Det är även skarpt läge för oss andra i organisationen. Alla förberedelser vi gör på våra respektive områden går skarpt på lördag och som vanligt är det “miljoner saker” som ska hinnas med innan pucken går i isen vid 18-tiden.
Det är många i det här huset som gör ett hästjobb den här tiden på året, och det är ingen idé att räkna nedlagda timmar. Vi kör ända in i kaklet då även vi har en ambition att göra det bästa jobbet som är möjligt. Vi hoppas, att när lördagens match är spelad, att allt ska ha funkat som vi hoppats, publiken har haft en bra kväll efter alla sina önskemål, att resultatet gått vår väg och att vi alla kan åka hem med ett leende på läpparna och känna – jäklar så bra vi gjorde det!

Skickar med lite bilder från gårdagen – en dag då vi stängde försäsongen.

Nu kör vi!

//Stefan Eriksson