Fredagsmys i den högre skolan

Tillbaka på kontoret igen. Ny match idag – en sen historia mot Linköping. Laget har stängt fredagsmatchen och har fokus på kvällen, men som supporter har man ju lyxen att kunna hålla i det lite längre. Så vi gör det, vi håller oss kvar i fredagen en stund.

En dubbel i helgen, med HV på fredagen och LHC på lördag. Svårt att sälja ut två dagar i rad, tänkte vi nog lite på förhand. Men vi fick fel. Över 7000 igår och det blir något liknande idag. Över 14 000 åskådare på två dagar skojar man inte bort. Det med tanke på att det också samlas runt en kvarts miljon människor i värmlandsskogarna den här helgen. Rally Sweden är landets största enskilda event och vi ska vara glada för att ha det just i Värmland.

Men nog om det. Personligen kändes det igår aningen pirrigt innan match. En sån där slutspelskänsla ni vet. Den kom säkert dit av olika orsaker. Dels så är vårt eget lag riktigt på gång, vilket också HV varit senaste tiden. Kombinationen Färjestad-HV-fredagskväll-mycket folk triggade helt enkelt. Och vilken match vi gör!

Det small från alla håll och när en offensiv doldis som Johan Ivarsson inte bara bombar in motståndare i sargen, utan drar en klassisk krutare från blå i mål – ja då blir jag lite extra lycklig. Det var många som var bra igår, men mitt pris till Matchen Lirare går till publiken!

Med ståplats som det starkaste loket i världen så drog det med sig hela arenan i en stämning som det var längesen jag upplevde. Från min position i båset får man ju den känslan och ljudnivån som spelarna själva får, och det kan jag säga – de fick skrika till varandra i båset för att kunna höras. Flertalet kommenterade stämningen till mig under matchen.
– Vilket jäkla ös det är idag, var väl den kommentaren som sammanfattar det allra bäst!

Så när ståplats eldar på – sittplats hänger på, och laget trummar på…då blir det extremt svårt att spela som bortalag i Löfbergs Arena. Så, stort tack alla som var med och vann matchen åt oss igår. Vi kör en repris på det idag va?

Nedsläpp 20:00 – ståplats är slutsålt (igen) och det finns ett antal sittplatser kvar. Jag garanterar att det inte finns ett bättre ställe att vara på denna kväll än tillsammans med oss här ute på Färjestad.
*****
Vi noterar även att våra kommersiella partners också gillar att vinna. Sponsormatchen slutade med FBK-seger 9-4 över HV’s dito.
*****

SOPA PÅ!
//Stefan Eriksson, kommunikatör