Hemma igen efter seger i Slovakien

I fredags förmiddag lämnade vi de schweiziska alperna efter en sur förlust ,ot Ambri-Piotta. Bussen stannade till vid den gamla arenan där hockeygrejerna, som övernattat och torkat en aning sedan kvällen innan, skulle packas ombord.
Färden ställdes åter till Malpensa i Milano där vårt flygcrew stod redo att ta oss över alperna och in i Slovakien.

Om nedfärden var trevlig och behaglig så var det här benet bra mycket tråkigare. Mycket moln och en aning turbulens gjorde att resan blev aningen tråkigare. Det var vitt utanför fönstret konstant, och vi såg inte marken förrän vi gick in för landning på flygplatsen i Sliač utanför Banska Bystrica.

På den gamla militärflygplatsen stod det en buss och väntade, väskorna packades och vi gav oss av mot Zimny Stadion i Banska Bystrica. Efter en liten sedvanlig titt runt arenan så begav vi oss av till hotellet där vi fick middag och sedan blev det bingen. Några bilder från start till mål i fredags…

När sedan lördagen kom så gjorde den det med en lugn morgon. Det blev en promenad för killarna i laget och en liten annan aktivitet för två av våra tränare. Det var dessutom en aktivitet som tilldrog sig en allt större publik ju längre det gick. Och det ska sägas, Gereon och Pennan bjöd under stundom på bländande tennis!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter lunch bar det av till arenan för sedvanliga förberedelser inför match. I snacket innan hade det talats om att vi visste att det skulle bli hårt och att bedömningarna inte riktigt är som hemma. Allt det infriades. Rinken är dessutom smalare där nere så det var lite ovant för våra spelare. Vi krigade till oss två poäng till slut efter att Victor Ejdesell snyggt avgjort förlängningen.
– Mitt första “five-hole-mål” i karriären tror jag, sade han när vi snackade efteråt.
Avslutningen på matchen blev en smula absurd med den dimma som lade sig i rinken. Kolla bilderna i slutet nedan så ser ni…

Efter maten rullade vi åter mot Sliač och hemfärd. En hemfärd som var mycket trevlig. En del moln, inte så mycket att se, men besättningen öppnade dörren till cockpit och lät de som ville komma fram för en titt och lyssning i lurarna.
Ställde frågan på kvällen innan om det fanns en möjlighet att få göra detta och det visade sig fungera finfint.
Strax efter 21 satte vi ned kärran här hemma och besättningen flög vidare till sin parkering i Linköping.

Nu är det mindre än en vecka kvar innan SHL-premiären hemma i ett förhoppningsvis kokande Löfbergs Arena. Det blir en vecka med de sista förberedelserna, allt material ska fram och saker ska trimmas in.

Hoppas vi ses där!

//Stefan Eriksson, kommunikatör