Hjältarnas veckoslut

Vilket veckoslut vi haft!
I torsdags hyllades Mikael “Magic Mike” Johansson för sina insatser i Färjestad, och igår hissades Peter Nordströms tröja #19 till Löfbergs Arenas tak.


Över 16 000 åskådare har kommit till arenan under det här veckoslutet. Strax över 8000 i torsdags och lapp på luckan igår. Och vilka matcher det har varit!

Magic Mike Night slutade lika lyckligt som den började. Hyllningen till Micke var mäktig, och att han kom in och ställde sig i position för att ta den första tekningen ställde nog en och annan i publiken. Gensvaret när arenan sen släcktes ned och Queens “It’s a kind of magic” började spelas i högtalarna framkallade gåshud.

Sedan släpptes pucken på riktigt och innan perioden var över hade killarna smällt in tre mål och det kändes stabilt resten av matchen. Skellefteå kom lite närmare då de forcerade tufft i slutet. Signumet för segern stavades offervilja. Många ispåsar igång i omklädningsrummet efteråt!

Så kom gårdagen. En match som varit slutsåld en tid, och jag tror ingen gick hem besviken. En fin tröjceremoni som innehöll tal av Håkan Loob och Peter Nordström själv. I en intervju på förmiddagen sade “Norda” att den bästa drömmen inför kvällen skulle vara att Färjestad vann. Och visst slog drömmen in!

En skön 4-1 seger där den andra perioden blev tungan på vågen i en match som blev grinigare ju längre den gick. Två bra lag som hatar att förlora, då kan det bli så.

Vill också skicka en stor klapp på axeln till samtliga som på ett eller annat sätt varit delaktiga i att göra de här två dagarna till så fina minnen för huvudpersonerna. Ceremonier i toppklass helt enkelt.

Nästa gång det vankas hemmamatch har vi redan tröttnat på julmaten och resterna efter julbordet. 28 december är det dags för Halsduksmatch och redan nu är det över 7000 biljetter sålda. Helt fantastiskt!

En och annan bild har det blivit under de här dagarna och vi bjuder på ett gäng här.

Tills nästa gång,

Stefan Eriksson, kommunikatör