Säsongsupptakt med flottfärd

Som ett led i att svetsa samman laget for spelare och ledare norrut i Värmland under tisdagen. Via lunchpaus i Sunne gick färden till startplatsen i Stöllet där gänget skulle få bygga sina egna flottar för att sedan flyta med strömmen några kilometer söderut på Klarälven.

Bortsett från Fabian Zetterlund var samtliga spelare på plats.
– Ett härligt tillfälle att svetsa samman gruppen och att nya och gamla spelare får möjlighet att under några dagar lära känna varandra på djupet, säger tränare Johan Pennerborn.

Efter instruktioner gav sig de fem indelade lagen åstad med att börja byggnationerna av flytetygen. Det påpekades redan från start att detta inte skulle vara någon tävling, men det föll ganska snabbt. Tävling är vardag för de här killarna och så även denna eftermiddag. Detta var också något som visade sig under flottfärden. Det som var tänkt att ta c:a 2,5 timme tog en timme mindre för två av flottarna.
– Vi visste att Ryno inte mår bra om han ser oss framför, så vi kämpade på för att hålla det så, sade Per Åslund som var kapten på sin flotte.
Med sig hade han nyförvärvet Tomi Sallinen som tidigare spelat med Johan Ryno under deras gemensamma tid i Leksand. Det kändes där och då som att de två hade en del att ta igen.
– Jag är helt slut nu. Vi har sprungit och brottats i vattnet i över en timme. Allt för att hindra den andres flotte att komma först, sade en trött Sallinen när han kom i land vid lägerplatsen för natten.

Resterande flottar kom senare, i något långsammare tempo, in mot lägerplatsen aningen närmare den på förhand utsatta tiden. Sist kom ledarflotten, som under tiden passat på att fiska.

Med alla i land dukades det upp en kallskuren middag innan kvällen kom och de olika lagen kröp in i sina tält för att övernatta.
– Ett kanondygn helt enkelt. Tror inte grabbarna är så vana att vistas i sådana här miljöer där det inte finns mer än det vi haft med oss. Mycket tid för samtal, sade Pennerborn.

När onsdagsmorgonen kom fortsatte flottfärden söderut. Dagen avslutas på ett nytt ställe i den värmländska vildmarken för ytterligare aktiviteter.