Uppåt in i uppehållet

Första benet av säsongen är på något sätt avklarat. Det ben som sträcker sig från premiären till novemberuppehållet.
Och en något skral poängskörd till trots så fick vi avsluta veckan med ett leende på våra läppar i och med en klar seger hemma mot ett erkänt svårspelat Malmö.

Det har talats en del om de skador vi har i truppen. Jag vet att Pennan och de andra alltid vill fokusera på de spelare som är tillgängliga, vilket jag köper till hundra procent. Men jag kan ju ändå ta mig friheten och ändå tänka på det lite. Med alla friska så är det ju inte omöjligt att de sju spelare som inte spelat i slutet av veckan faktiskt är spelare som normalt startar en match. Att vi ändå spelar den hockey vi gör, ger mig stor tilltro till det som komma skall.

Ett flertal backar har fått tugga istider som de innan inte varit i närheten av, och de har gjort det med bravur. Framåt har vi stoppat in Carl Jakobsson, Jakob Ringsby från J20 samt att Tomi Sallinen har kommit tillbaka. Alla har gjort ett kanonjobb, och med lite flyt hade vi kunnat ta med oss poäng från Växjö, vi hade kunnat nypa fler hemma mot Skellefteå. Men gårdagens vinst tycker jag bevisade att Färjestad BK anno 18/19 kommer att bli att räkna med.
Hemmablind? Ja, det är fullt möjligt – eller ska jag säga – självklart!
Men jag har sett årgångar där det varit svårare att kämpa sig igenom matcher, och framför allt vinna, med så många “stora” spelare på frånvarolistan. Tycker mig se en skillnad där den här säsongen.

Vi ska också skicka ett stort grattis och lycka till till alla som ska iväg och representera Sverige i diverse landslag. Det finns två stora önskningar inför det. Dels att de har en lyckad landslagsvistelse, men också att de kommer hem hela.
*****
Under veckan som gick satte jag mig i bilen och reste till Oslo för att träffa Ole-Kristian Tollefsen. Vi gjorde en intervju där vi snackade lite om livet och hur han har det idag, men vi naggade också lite i de förväntade känslorna inför 24 november då en förhoppningsvis fullsatt Löfbergs Arena kommer och hyllar kämpen. Tolle har alltid varit en personlig favorit för mig. Kanske inte den trevligaste att som motståndare ha med att göra i rinken, men på sidan av så är det en omtänksam, snäll och fin kamrat med massor av känslor. Hoppas det kommer fram i intervjun som finns att se på farjestadbk.se (efter 17:00, 4 nov).
*****
Lördagens match sändes också i TV4. Trots det så kom det över 6500 åskådare till arenan. Över torsdag och lördag har alltså över 13 000 sett hockey i vår arena, vilket är helt fantastiskt. Stort tack till alla som kommer och stöttar laget!
Normalt kan vi härbärgera stillbildsfotografer mellan spelarbåsen, men när det är en storsändning som igår så blir det upptaget av Sanny och gänget. Det gjorde att undertecknad förpassade sig själv till en position bakom plexiglaset. Inte helt optimalt med vinklar osv, men några skott blev hyggliga.

Allt gott till er!
//Stefan Eriksson, kommunikatör