Vilken lördag i norr!

Slutet på roadtrippen och likaså sista matchen innan uppehållet. En toppmatch mot serieledarna Luleå HF i en fullsatt Coop Arena låter alltid som en rejäl utmaning. Och det var precis vad det blev.

På förhand hade man pratat om kyla och tålamod. Att även om Luleå fick in en eller ett par puckar skulle man hålla tålamodet. Tanken var att åter igen växa in i matchen och med snudd på sylvass precision så gick matchen precis åt det hållet.

Luleå hade pausvila med både 1-0 och 3-2 men när 60 minuter hockey var spelad så var det vi som stod där som det gladare av lagen. Viktor Ejdsell kvitterade först på en sanslös passning från Lucas Ekeståhl-Jonsson innan Gustav Rydahl ännu en gång tystade “Delfinen” med sitt solonummer som betydde 4-3 till grönvitt och tre nya friska poäng in på kontot.

Matchens mål, delikatessmässigt räknat, var väl ändå Linus Johansson till Viktor Ejdsell, bakom ryggen till Per Åslund och smack upp i taket. Ett riktigt godismål!

Glädjen efteråt kunde mest liknas som det var något annat än tre seriepoäng som vunnits. Men efter en vecka på “roaden” och med det favoritskap som länge vilat på hemmalaget så var det här en seger mer än just för poängen. Om inte annat för killarna i vårt lag som än en gång bevisade för sig själva och omvärlden att de är en grupp killar som är att räkna med.

När dessa rader knappas ned så sitter vi i bussen på väg hem till Karlstad. Buss-Thompa stod och väntade på oss när vi landade på Arlanda vid 10-snåret. En lugn flight som blev smått dramatisk i sina sista sekunder då planet skulle parkera vid gaten. Blixthalka på marken och en mindre bredsladd med det stora planet blev en actionfylld avslutning på den svängen.

Tack också till er supportrar som tog er tiden att stötta gänget på plats. Mycket uppskattas kan jag meddela!

På återseende!

//Stefan Eriksson, kommunikatör