“Winter Classic” på klassisk mark

När grabbarna på Färjestad Bryggeri i november 1932 grundade Färjestad Bollklubb var det bandy som gällde. “Hemmaplan” var det som då kallades Klara Tjärn, en liten tjärn som idag går under namnet Rudstjärnet.

Som ett avbrott i vardagen så förlades träningen hit idag och det delades upp i fyra lag. Grått, gult, grönt och vitt. Under gårdagen var ledarstaben på plats för kolla isens tjocklek och för att skotta upp två planer. Under morgonen hade det dock snöat lite till, och när grabbarna precis skulle starta miniturneringen så drog det igång igen.

Ledarstaben agerade “powerbreakpojkar” under passet och skottade mellan matcherna tills dess att snöfallet avtog. Gruppspel där alla mötte alla, och där de två bäst placerade laget fick välja sin motståndare i “semifinalen”. Väl förbi semin så stod vitt mot gult i final. En final som gick till sudden death, och där den gamle räven Per Åslund fick ett kontringsläge där han också överlistade Arvid Holm i det vita målet.

Ett unikt tillfälle som givetvis var värt att dokumentera, och här är en mängd bilder från en snöig förmiddag på klassisk mark!