5 av 6 i Gävle och en efterlängtad comeback

Rullar i skrivande stund fram genom Svealand i en buss full av glada människor.
Humöret är på topp efter veckans två bortamatcher, där stort hjärta och hårt arbete varit anledningarna till att fyra av sex möjliga poäng numer sitter på kontot. I morgon är det äntligen dags att möta vår egen publik.

Det har varit en händelserik vecka så långt. En minst sagt strulig tisdag, med trasigt flygplan, försening och nattmatch, slutade ändå med en straffvinst. En grym prestation med tanke på förutsättningarna och ett Rögle som gått som tåget (är det bra fortfarande?) de senaste matcherna.

Gårdagen startade upp med värmning hemma i Löfbergs Arena innan Thomas startade bussen och styrde mot Gävle. Förra matchen slutade ju med en 6-0 seger för oss, men det var nog alla medvetna om att det inte skulle upprepas. Brynäs, med ny lagledning, hade såklart andra tankar och kom också ut hårt, vilket var förväntat. Adam storspelade återigen och det är verkligen kul att se våra målvakter. De inger ett lugn och det känns som om vi har ett målvaktspar som är ett fint grundfundament om man ser det bakifrån.

Det är ett skönt driv i gänget. Många går i båset och peppar, ger konstruktiv kritik och har idéer om nästa byte. Det lånas taktiktavlor, ritas och sätts till verket.
Brynäs hade både 1-0 och 2-1, men det här laget ger inte upp. Höga peppande röster hörs hela tiden och igår kom kvitteringen till slut när Jesper Olofsson satte klubban i isen och förpassade Johan Rynos magiska  passning i nät.
Samme Jesper som sedan tog saken i egna händer och stängde föreställningen med sitt förlängningsmål. Det innebar att vi tagit 5 av 6 poäng i Gävle.

Stämningen i laget visar sig på ett skönt sätt efteråt då allsången till en gammal svensk klassiker tog vid. Köppäbävisan gick på hög volym och de som passerade omklädningsrummet höjde nog både ett och två ögonbryn till musikvalet.
En annan som myste var Micke Lindqvist. Det är inget tvivel om att han är glad att vara hemma och han ser fram emot att få möta publiken i Löfbergs Arena i morgon.
– Det har man längtat efter. Kommer ihåg när jag låg i lägenheten i Hartford och såg på en match hemifrån. Tanken slog mig att “det där saknar man”. Nu är jag här och ingen kunde vara gladare än jag, säger han.

Här är en hög med bilder från torsdagen och några från morgonens lätta pass i Gävle innan hemfärd.

Vi syns i morgon, och har du ännu inte hunnit skaffa biljett till Linkans återkomst så är det bara att klicka här!

//Stefan Eriksson, Kommunikatör