Ännu en kanonlördag!

En lång lördag med mycket förberedelse kom till sin ände den också. Och som den gjorde det! En fin hyllning till Sture Emanuelsson efterföljdes av en stabil seger mot Djurgården inför fullsatt salong. Alla glada och nöjda!

Det är många timmars förberedelse för en match med allt vad det innebär. Nu tänker jag inte på den sportsliga biten utan mer det som händer i kulisserna rent arrangemangsmässigt.

Inför en ceremoni som den vi hade igår när vi hyllade Sture Emanuelsson så är det enormt mycket arbete. Allt för att få det så bra som möjligt och att man framförallt håller tiden. Här lyckades vi igår och jag tyckte själv att det var en fin ceremoni i all sin enkelhet när en fullsatt Löfbergs Arena tillsammans med klubben tackade av Sture för hans 23 år i vår styrelse. En gubbe som är värd alla hyllningar.

Sen var det dags för hockey. En tillbakastuds från torsdagsmatchen var önskad – en tanktömning på alla plan. Det var också vad vi fick. En genomsolid insats där många i och runt laget ansåg att det nog var vår mest stabila insats i SHL hittills.

4-1 stod det på tavlan när vi vandrade hem på lördagskvällen och det är inte för inte det känns aningen skönt med ett litet uppehåll just nu. Det tror jag de flesta tycker – alla utom Martin Johansson.

Vet inte om jag sett någon ivrigare och mer spelsugen 32-åring som Martin under tiden han gått på sidan. Han var som ett helt kosläpp hela han när han väl kom ut på isen. Han tacklade, dribblade och skapade. Det var kort och gott fantastiskt härligt att se honom där ute igen. Och ingen kunde väl misstolka det flinet efter att ha fått satt en puck i nät i matchens slutskede.

Grattis också till Linkan och Linus som får åka till Tre Kronor. Tråkigt för Gurra som tvingas lämna återbud, men hans chans kommer.

Lämnar er med en hög bilder från en kväll i Löfbergs Arena där både lag och publik var i storslag och tillsammans bjöd på en härlig föreställning!

//Stefan Eriksson, kommunikatör