Året fick en bra start!

2019 slutade inte som vi önskat, men 2020 fick den start vi alla ville – med en seger! Efter att Linköping haft ledningen, och spelat riktigt bra i 40 minuter, var det dags för en slutperiod med en mangling från Färjestad. En mangling som vände matchen och skickade in tre friska på kontot!

Först och främst – tack publiken!
Lånar VF-Gribergs tweet som visar följande:

Det är inget annat än helt fantastiskt. Så tack alla som kommer och stöttar laget i med, – och viss motgång. Fortsätter killarna att visa den krigarmentalitet på isen som de gör, och att läktarna fylls med både rumpor och röster så kan det bli riktigt kul framöver!

När man står nere i spelarbåsets absoluta närhet så hör man ett och annat. Gårdagens mantra var “tålamod”. Trots att vi i den andra perioden stundtals hade massor av puck så ville den inte in. Men ordet som ekade bland bänkarna var just “tålamod”.

Måste säga att det visar en fin styrka hos killarna och ledarna i laget. Att man litar på sitt eget såpass att man bara kör på och låter tiden tala. Igår var ett praktexempel på det i min mening. Linköping gör en kanonmatch i 40 minuter. Med tanke på deras utsatta position i tabellen, pressat allmänläge och allt vad som kommer med det så gjorde de en riktigt bra match. Det ska man ge dom. Men när de sista 20 startade var det som om det fick vara nog. Victor Ejdsell prickade samma klyka vid två tillfällen och “Kungen av Råtorp” (ståplats nya sång) Gustav Rydahl ville bara att puckuslingen skulle in i mål när han satte 3-1. Han hade ju kunnat dumpa pucken och ändå tagit matchen i hamn, men det är lite av ett signum i år. Killarna ger allt i alla lägen, och även om det ibland inte ser ut så för ögat så arbetas det hårt – alltid.

Vi kliver in i 2020 på en tredjeplats i tabellen, några poäng från toppen men ändå på en hälsosam plats. Nu är det bara att vi alla som har en känsla för vår bollklubb kavlar upp ärmarna och gör det vi kan som enskild individ. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något! Tillsammans kan vi göra massor!
*****
Vill skicka med en stor och tacksam hälsning från domaren Daniel Winge som igår gjorde sin sista SHL-match. Hans kollega, Patrik Sjöberg, bad mig att ta en bild på teamet efter slutsignalen, vilket jag också gjorde. När de åkte av så fick Winge motta en varm och fin applåd från de som var kvar på ståplats. En ganska unik företeelse att en domare får applåder efter matchen, men den kändes hjärtlig och för det var Daniel smått rörd och väldigt tacksam. Han väljer nu att hoppa på ett “vanligt” jobb framöver och vi kanske får se honom i något annat forum framöver.

Lämnar i vanlig ordning över med ett knippe bilder från gårdagen.

//Stefan Eriksson, kommunikatör