En bra start på trippen!

Efter lunch på onsdagen rullade bussen söderut med destination Malmö. Ett mörkt och regnigt landskap susade förbi utanför rutorna så någon direkt sightseeing blev det aldrig tal om. Men det kanske inte var meningen heller…

Efter avslutad middag på onsdagskvällen kröp var och en in till sitt för några timmars viktig sömn inför torsdagens match. En lättare värmning på morgonen innan lunch och några timmars fria aktiviteter. För egen del hängde jag på tränartrion på en timmes tennis. Med olika kameror i hand så smög jag runt “courten” och log åt både sällskap, spel och kommentarer.

De brukar alltid se över möjligheterna till aktivitet på resorna, och inget annorlunda den här gången.

Malmö kan nog kanske vara det smidigast stället att ha ett stopp på en tripp på. Hotell och arena ligger sammanbyggda och att ta sig från rink till mat och rum är väldigt smidigt. Man behöver heller inte gå ut i rusket om man inte vill. Dessutom har väldigt många fler bekanta, antingen i laget eller organisationen här nere, så det brukar alltid vara ett skönt surr innan matcherna. När det vankas nedsläpp så är dock vänskapen glömd för en stund och så också denna gång.

Och nedsläpp blev det och det hann inte gå många sekunder innan Per Åslund snyggt styrde in 1-0. Därifrån och in så ökade vi och höll undan vilket innebar tre sköna poäng. Mat och en stunds sömn innan fredagen gjorde entré.

Lätt jogg, kort ispass och packning av buss för vidare transport till Sturup – därefter en kort studs på Arlanda innan färden fortsätter och för dagen slutar i Luleå där det vankas toppmatch i morgon.

Vi vet också att det är en del supportrar som reser upp till norr och vi vill bara önska trevlig resa och – kör försiktigt!

//Stefan Eriksson, kommunikatör.