En oktobertisdag i München

Omgång 5 i årets Champions Hockey League. Bortamatch mot de tyska seriesuveränerna så här långt – Red Bull München.

Den chartrade kärran lyfte från Karlstad vid 13:30-tiden på tisdagen. Flygtiden blev runt två och en halv timme innan vi satte ner planet på flygplatsen i München.

En dryg halvtimme i buss innan vi var framme vid arenan. En arena som ligger i den gamla Olympiaparken. Sommar-OS 1972 hölls här och den gamla Olympiastadions karaktäristiska siluett tornade upp sig bakom träden. Klassisk mark helt enkelt.

Ishallen var en kompakt sak. Med en kapacitet på 6200, men där det bara finns drygt 2500 sittplatser – resten stå – inbjöd till bra tryck. Per Åslund berättade att de spelade semifinal här när han spelade i Kölner Haie, och att det varit ett kolossalt drag.

Det var inte fullt den här kvällen, men tyskarna kan det där med att sjunga och skapa stämning. Vi hade några fans vi också, bland annat familjen Jönsson från Forshaga syntes till på den borte sidan. Magnus Nygren hade även han tagit sig till München för att säga hej till sina gamla lagkamrater.

Det blev en tuff match. Inte så mycket fysiskt tufft, men München är ett riktigt bra lag. Det vittnar om inte annat de 9 raka segrarna i ligan om.
Vi hade chanser men lyckades inte sätta dom i den utsträckningen vi hade behövt för att vinna. En sen reducering av Lilliz Nilsson räckte inte utan hemmalaget kunde vinna ,ed 2-1 och därmed boka en plats i slutspelet. Vi får göra ett nytt försök att ta oss dit när vi möter München hemma nästa vecka.

Dessförinnan står Leksand på programmet. Det kommer att vara en välfylld Löfbergs Arena på torsdag när vi åter kan välkomna Leksand till Karlstad. Hoppas vi ses där!

Här är ett axplock av bilder från en tisdag i München.

//Stefan Eriksson, kommunikatör