En rejäl lördagsdubbel!

En ganska lång lördag lider mot sitt slut. En tät och tillknäppt herrhistoria blev det då Timrå stod emot ända till förlängningsspelet. Då klev Joakim Nygård in och satte stopp för tillställningen. En tillställning där nog ganska många trott på en helt annan match på förhand.

Men då man snackar med en så klok människa som Johan Pennerborn så är han inte ett dugg förvånad över att matchen såg ut som det gjorde.
– Det är nog en reaktion på de senaste veckorna, både fysiskt och mentalt. Att då nolla Timrå och få två poäng med sig från den här matchen, ja det tycker jag är bra. Det finns inga lätta matcher, vilket vi såg idag så det är bara att gå hem, äta, vila och göra sig förberedd på nästa vecka.
En matchvecka som startar upp på tisdag då en tur till Skellefteå väntar.

Direkt efter matchen så var det att göra klart så mycket man hann – med de sysslor man har efter en match – för att sedan bege sig in i den egna andra halvleken. Damernas kval till SDHL har vänt hemåt och Skellefteå hade en seger med sig i bagaget sedan veckans första möte. För att få till en tredje och direkt avgörande match så var det bara seger som räknades för de grönvita tjejerna. Och de trampade pedalen i botten från start. Efter en svajig mitt så redde de ut stormen och kunde säkra en söndagsfight i Löfbergs Ice Arena. En match som startar 12:45 och där det är fri entré.
Matchen spelas i Ice då det sedan länge ligger en planerad show i Löfbergs Arena.

Där började de för övrigt att lägga golvet när jag knallade hem strax innan 21-tiden.

Det blir idag en dubbelblogg, med bilder från båda matcherna. Hoppas vi ses i Löfbergs Ice Arena i morgon!

Stefan Eriksson, kommunikatör.