En riktigt sur förlust

Vi tuffar just nu hem genom landskapet. Hem till Värmland igen efter en tur till Småland och Jönköping. Och vi åker idag hem tomhänta. Det när vi ändå haft 4-4 inne med bara dryga minuten kvar, ett mål som senare dömdes bort.
Rätt eller fel, ja…här i bussen är vi nog ganska eniga om vad vi tycker.

Det blev en svängig match där vår nya norrman, Alexander Reichenberg, fick nöjet att sätta sin första FBK-puck. En sen kvittering av HV tog oss in i vilan i likaläge. Samma scenario i andra, om än tvärtom. HV-ledning och sen kvittering av oss.

Tredje blev en böljande period där HV åter tog ledningen men som vi kvitterade per omgående. Med bara några minuter kvar smällde hemmalaget in fyran och då hade nog de flesta räknat hem poängen. Men Färjestad anno 18/19 är inte att räkna bort. Johan Ryno svepte in kvitteringen – trodde vi. Situationsrummet tyckte dock att Linus Johansson stört målvakten, även om han var långt borta när skottet kom. Personligen tycker jag att det är ett rån.
En titt i diverse sociala mediekanaler (ej kopplade till våra konton) gör gällande att jag inte är ensam om min åsikt.
Men (ursäkta språket skit samma. Vi får inga fler poäng med oss hem hur mycket vi än ältar och tycker att det var ett felaktigt beslut.

Jag väljer att se på det på följande vis:
* Vi trycker de facto in kvitteringen trots att det är extremt lite tid kvar. Tyder på en enorm styrka i laget att hitta krafter att forcera trots en sen puck emot.
* Vi SHL-luftade den 10:e junioren för säsongen ikväll då André Fredriksson fick istid.
* Efter en knackig start har vi gjort en riktigt bra höst.
* Vi går in i julvilan som serietvåa, en poäng efter ledande Luleå.
* Vi ser fram emot annandagen – fullt hus och halsdukshav!

En riktigt jäkla sur förlust ikväll, men med högt huvud laddar vi om alla tänkbara bössor och ser fram emot annandagens match i vår hemmaborg.

Tills dess vill vi alla önska er riktigt trevlig jul!

//Stefan Eriksson, kommunikatör