Padelonsdag!

Som en del i försäsongsträningen ingår minst ett pass med “bollsporter” i veckan. Idag var det padel på programmet.

Hand-öga och fotarbete. Många av de komponenter som under en säsong är viktiga. Popsporten padel har blivit en stor favorit hos hockeygänget och många av killarna har dessutom blivit ruskigt bra på det.
– Det är en bra träningsform. Man får allt det där med hand-öga, fotarbete och en del taktik eftersom vi spelar dubbel, säger Gereon Dahlgren som själv är en ganska flitig padelspelare.
– Det blir ju mer flås när en sån som jag spelar, men killarna är såpass bra och utmanar i spelet så det får ett bra träningspass. Sedan är det ju ruskigt kul också, vilket gör att det blir ett bättre pass eftersom du lägger ner dig lite mer, menar Dahlgren.

Spelstilarna varierar från riktiga snidare till mer grovjobbare – precis som på isen.
– Många av killarna har hittat padeln som ett jättebra komplement till den vanliga träningen och känner väl också att de har nytta av den i sin strävan för att bli bättre hockeyspelare. Mycket tack vare komponenterna vi pratade om tidigare.

Daniel Viksten anses vara en av de bättre i laget på padel. han håller med Dahlgren i resonemanget.
– Absolut. Först och främst så är det kul att spela. Idag spelade jag med Carl Jakobsson och vi hade Bäck och Albert på andra sidan nätet. En riktigt bra match där alla är duktiga och kan få folk att springa mycket. Kul att spela då, säger han.

Singel eller dubbel?
– Dubbel! Då får man tänka mer och det blir mer likt ett lagspel då du har en partner på din sida nätet. Men singel är kul det också, säger Viksten innan han tar en klunk vatten och ger sig in i buren igen.