Två raka styrkebesked

1-0 till Färjestad – och det gånger två.
Ni har läst spaltmeter om att laget saknar en hel massa av de som normalt finns med på fyra femmor. Men det, ursäkta språket, skiter det här laget i. De bara kör. Och att nu ha radat upp fullpoängare genom bortaseger på Hovet, seger hemma mot dåvarande serieledaren Luleå, och idag en ny viktoria mot topplaget Linköping, är inget annat än råstarkt.

Pennan brukar alltid understryka att man inte lägger fokus på de som inte spelar, det får vi andra göra. Det fokus som han och hans kollegor i tränarstaben tagit med sig till spelarna i omklädningsrummet är imponerande. Idag var ännu en sån dag. En spelvändning och Lilliz kunde snirkla sig igenom och sätta matchens enda mål. Men trots att Axel Ottosson tvingades lämna matchen så gav man inte LHC ens ett lillfinger. Frenesin i båset under de allt kortare bytena är mäktig att se lite sådär från sidan.

Alla är härförare, alla ropar, peppar och hjälper sina kamrater på isen innan de själva ska in i nästa byte. Väl på isen finns det ingen som ens funderar på att ta ett glidskär utan det trampas och trampas. Trots manfallet på ledande spelare så såg det ut som om det idag var hemmalaget som gick tomt i tanken. Sen fanns det ju en hygglig sista utpost också…

Ledarna kändes nästan lite tagna av det de nyss bevittnat sitt lag göra på isen i Saab Arena.
– Det är helt fantastiskt hur de jobbar för varandra. Vilken karaktär det finns i den här gruppen. Man blir nästan rörd, var några av kommentarerna precis efter slutsignalen.

Och som den sidobetraktare jag är kan jag inte annat än instämma. Det är en fröjd att en dag som denna få smyga med i bakgrunden och bara se hur något kraftfullt håller på att växa fram ur det som inledningsvis på säsongen svajade en aning. Det svajar inte längre – det är en urkraft som verkar. Börjar sen de skadade och sjuka spelarna komma tillbaka så kommer det att bli angenäma huvudbry för de som ska ta ut laget. Ingen som har en tröja idag kommer ju att ge upp den frivilligt.

Nästa gång gänget ska ut och försvara färgerna är onsdag 19 december, hemma mot Örebro. Min önskan är ju att Löfbergs Arena fylls till sista stol och att alla på plats verbalt hjälper till och vinner matchen tillsammans med laget!

Lämnar av med ett knippe bilder från dagen.

//Stefan Eriksson, Kommunikatör.