Vilken härlig ispremiär!

Då var vi igång igen!
Sista dagen i juli månad kanske mer förknippas med badstrand och grillning. För vår del var det dags att bjuda in till den första gemensamma isträningen – och vilket gensvar! Uppskattningsvis 4 300 personer valde att tillbringa en kväll tillsammans med oss i Löfbergs Arena.

Med tanke på att Gyllene Tider spelade i Mariebergsskogen samma kväll som vår ispremiär kanske vi inte riktigt vågade hoppas på en repris på fjolåret då c:a 3 800 kom på ispremiären. Kanske 2500 nånting var väl en siffra som nämndes i korridorerna under dagen. Men när klockan började närma sig öppning (17:00) så stod jag uppe på kontoret och kikade ner mot parkeringen. En strid ström med människor var det och kanske det ändå skulle bli lite folk. När spelarna väl äntrade isen så hade arenachef Jonsson fått öppna upp ena övre långsidan eftersom det var i stort sett fullt på nedre etage. Vi var många som stod nere vid rinken och tittade upp mot läktarna.
– Jag står här och får tårar i ögonen. Fy fasen så häftigt…och vilket stöd, sade GM Peter Jakobsson.

Väl i båset var kommentarerna många. Alla med samma inriktning – en överväldigad glädje över att så många valt bort det fina vädret för att komma in i arenan och titta.
Vojtech Mozik, som för övrigt varit ett enda stort solsken sedan han klev in här i söndags eftermiddag, var imponerad.
– They like their hockey in this town, for sure, sade han och blickade upp mot de välfyllda läktarna.

Med tillställningen ur världen väntar nu två tuffa dagar för killarna innan det blir en ledig helg. Redan nästa vecka är det dags för de första träningsmatcherna – båda mot EV Zug. Den första i Sunne på torsdag och den andra i Löfbergs Arena kommande lördag. Hoppas vi ses då!

Känn er välkomna till en ny “istid” med oss. Ambitionen är att vara där laget är och leverera material i varierad form hem till er i stugorna. Ert stöd är viktigt och jag hoppas vi får många stunder av glädje tillsammans under säsongen.

Då även jag haft lite semester så finns där en viss “rinkrost”, men några rutor från kvällen blev det hur som helst.

Med vänliga hälsningar,
Stefan Eriksson, kommunikatör